Fietsroutes

Ontdek Someren

Fietsen in de omgeving van Someren

Vanuit Someren kun je heerlijk wandelen en fietsen. Deze routekaart laat de fiets- en wandelroutes in de directe omgeving zien. Het zijn officiële en goed gemarkeerde routes via knooppunten, dus je kunt zorgeloos op pad gaan! Zo werkt deze routekaart Verschuif de kaart en zoom in en uit om de routes beter te bekijken. Met de tabbladen bovenaan de kaart kun je wisselen tussen wandel- en fietsroutes.

Tip: wil je een route uitstippelen? Creëer alvast jouw wandel- of fietsroute door Noord-Brabant met de online routeplanner op www.routesinbrabant.nl.

Fietsen en wandelen via knooppuntroutes in Brabant

Als fietser of wandelaar in Noord-Brabant kun je heel gemakkelijk gebruik maken van het knooppuntensysteem; een netwerk van mooie en duidelijke bewegwijzerde wandel- en fietspaden door heel Noord-Brabant. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Door van
het ene knooppunt naar het volgende te lopen of te fietsen, creëer je jouw eigen route.
Langs de fiets- en wandelpaden staan borden met daarop de knooppuntnummers en pijlen die je de juiste weg wijzen. Bij bijna ieder knooppunt staat bovendien een paneel met een routekaart, zodat je je route ook altijd kunt aanpassen. Ook worden hier de afstanden tussen de knooppunten aangegeven.

Monumentenroutes

Wil je iets meer cultuur proeven dan bieden de Monumentenroutes uitkomst. Met de monumentenroutes word je door de dorpen en het buitengebied geleid, langs kerken, kapelletjes en kunstwerken. Al deze routes zijn voorzien van bewegwijzering of gaan via de fietsknooppunten. VVV Someren bied je een uitgebreid aanbod van deze vooraf uitgestippelde themaroutes. Deze routefolders geven je veel aanvullende informatie over de gebieden en bezienswaardigheden die je onderweg passeert. Meer informatie over fietsroutes kunt u bekijken op de website van Land van de Peel